Gent gemakkelijk voorbij OHL

Herbekijk het matchverslag vanaf 8:31

KAA Gent ging vanavond op bezoek bij OH Leuven. De Buffalo’s trokken de wedstrijd al vroeg naar zich toe en kwamen daarna nooit meer echt in de problemen. KAA Gent won gemakkelijk met 0-2 en staat zo voor de eerste keer dit seizoen alleen aan de leiding in het klassement.

OH Leuven kon al twee weken op rij niet winnen en wilde daar in eigen huis verandering in brengen. Coach Jacky Mathijssen zag zijn ploeg echter al na drie minuten op achterstand komen. Een perfect afgemeten voorzet van Foket werd mooi in doel gekopt door Kalifa Coulibaly. OH Leuven kreeg geen grip op de wedstrijd en Gent kon de score vlak voor rust nog bijna verdubbelen. Zowel Dejaegere als Raman kregen de bal niet voorbij Riou.

In de tweede helft kwam OH Leuven te laks uit de kleedkamer. KAA Gent wist hiervan te profiteren en Dejaegere zette de 0-2 op het scorebord op aangeven van Coulibaly (47ste minuut). OH Leuven probeerde daarna de druk op KAA Gent wat op te voeren, maar de voorsprong kwam nooit echt in gevaar. De Buffalo’s houden voor het eerst sinds 23 augustus nog eens de nul en pakken voorlopig ook de leiding in het klassement .

KAA Gent speelt woensdag 4 november thuis tegen Valencia CF in de Champions League, LIVE te volgen op 2BE om 20.15.

 

4721 keer bekeken