Genk pakt 0 op 9 na verlies tegen Lokeren

Racing Genk heeft voor de derde keer op rij verloren in de Jupiler Pro League. De Limburgers verloren in eigen huis met 0-2 van Lokeren. Voor Lokeren is het de eerste overwinning onder Georges Leekens en de club stijgt naar de elfde plaats in het klassement.

Racing Genk kon de voorbije twee seizoenen niet winnen in eigen huis van Lokeren en ook deze avond begon de wedstrijd dramatisch voor de thuisploeg. Als na drie minuten kopte Ngolok een vrije trap van Patosi binnen. In de herhaling was wel te zien dat Ngolok nipt buitenspel stond toen de vrije trap vertrok. Racing Genk kwam voor de rust niet verder dan een afstandsschot van De Camargo op de vuisten van Verhulst en een poging van Kebano in het zijnet.

Ook in de tweede helft viel er weinig te beleven in de Cristal Arena. Na een uur werd Thomas Buffel naar de kant gehaald en die was daar niet tevreden mee. Tien minuten later duwde Ayanda Patosi het mes nog wat dieper in de Genkse wonde. Met een vrije trap maakte hij er 0-2 van. Racing Genk probeerde daarna wel, maar raakte geen enkele keer door het Lokers blok. De Limburgers blijven na hun derde nederlaag op rij met grote kopzorgen achter, voor Lokeren is dit een deugddoende overwinning. 

 

8825 keer bekeken