Ferrera: "Nu zit er alleen maar rood in mij"

Yannick Ferrera keert zondag voor het eerst sinds zijn overstap naar Standard terug naar Stayen. Daar beleefde hij met STVV de voorbije twee seizoenen heel wat mooie momenten. “De titel in tweede klasse vorig seizoen was zelfs het mooiste moment uit mijn hele leven”, zegt Ferrera in een interview met Stadion.

Ondanks een uitstekende seizoenstart met STVV, koos Yannick Ferrera begin september voor een avontuur bij Standard. “Ik heb nooit spijt gehad van mijn beslissing, want ik weet dat ik op termijn hier moet staan en hopelijk zijn we nu vertrokken voor een mooie reeks.”

Ferrera was de voorbije twee seizoenen actief als trainer van de Kanaries en loodste de club vorig seizoen terug naar eerste klasse. “Ik ben heel lang geel-blauw geweest, maar momenteel zit er alleen maar rood in mij. Ik zal nooit vergeten wat ik allemaal beleefd heb met STVV, maar elk verhaal heeft zijn einde. Ik ben altijd heel graag bij STVV geweest, maar nu heb ik de kans gekregen om naar Standard te gaan en ik ben hier heel blij.”

"Nooit goed moment om naar STVV te gaan"

Bij de Rouches zorgde de komst van Yannick Ferrera niet meteen voor de gewenste resultaten, maar de jonge trainer panikeerde nooit. “Sommige zaken vragen tijd. We hebben zes à zeven weken nodig gehad. Ik zeg niet dat alles nu perfect is, maar de organisatie staat er terug en er is opnieuw discipline. Nu moeten we ervoor zorgen dat we de volgende wedstrijden met diezelfde mentaliteit spelen.”

Te beginnen met een verplaatsing naar Sint-Truiden. “Naar STVV gaan voor een topploeg is nooit een goed moment. Sint-Truiden wacht op die grote matchen. Dit seizoen heeft STVV gewonnen van Club Brugge en Racing Genk en heeft het 1-1 gespeeld tegen KVO. Het is dus zeker niet makkelijk voor een topploeg om naar daar te gaan.”

926 keer bekeken