STVV mist Boli tegen Standard

STVV kan zondag in de competitiewedstrijd tegen Standard geen beroep doen op de geschorste Yohan Boli. De Geschillencommissie Hoger Beroep van de KBVB herleidde zijn straf van twee naar één speeldag effectieve schorsing met twee speeldagen voorwaardelijk, waardoor hij niet inzetbaar is tegen de Rouches. Daarnaast moet Boli ook een boete van € 1.200 betalen.

Boli krijgt die straf voor de elleboogstoot die hij gaf aan Jordi Vanlerberghe in de met 3-0 verloren wedstrijd tegen KV Mechelen. De Franse spits kreeg toen geel voor zijn overtreding. Een te lichte beoordeling volgens de Reviewcommissie die een schorsing van drie speeldagen en €1.200 boete vroeg. De Geschillencommissie Betaald Voetbal verminderde de straf door één speeldag voorwaardelijk te maken, maar daar ging STVV niet mee akkoord en de club ging in beroep.

De Geschillencommissie Hoger Beroep schorst Boli enkel effectief voor de wedstrijd tegen Standard. “De Geschillencommissie Betaald Voetbal besluit terecht dat de feiten waarvoor Boli wordt vervolgd manifest verkeerd beoordeeld werden door de scheidsrechter”, klinkt het. “Het standpunt van de verdediging dat Boli op zoek ging naar de verdediger om de bal af te schermen en die speler bij deze beweging ongelukkig heeft geraakt in de hals, is in strijd met de voorgelegde televisiebeelden. Boli controleert de bal en heeft vervolgens een ontoelaatbare, onnodige en impulsieve achterwaartse reactie.”

356 keer gelezen