Anderlecht laat leidersplaats liggen

KV Kortrijk heeft vanavond zijn sterke thuisreputatie kracht bij gezet. Het speelde 1-1 gelijk tegen Anderlecht. Kortrijk kwam op voorsprong na een goal van Marusic. Maar Ezekiel scoorde na de rust nog de gelijkmaker. Anderlecht kreeg nog een karrenvracht kansen, maar kon niet meer scoren.

De eerste kans van de match was voor de Brusselaars. De opgerukte Deschacht knalde de bal op de vuisten van Keet. Enkele seconden later was het raak aan de overkant. Rolland bediende Marusic met een heerlijke doorsteekbal. De Serviër kwam alleen voor Proto en maakte er al snel 1-0 van.

Anderlecht was duidelijk baas en had meer balbezit, maar tot grote kansen kwam het niet. Een schot van Ezekiel werd gered door Keet. In diezelfde fase schreeuwde heel Anderlecht om een penalty. Okaka werd vastgehouden door Poulain. Joeri Van de Velde vond het geen penalty.

Anderlecht wou orde op zaken stellen in de tweede helft. En dat lukte meteen. Deschacht bracht de bal tot bij Ezekiel en die maakte er al vroeg in de tweede helft 1-1 van. Anderlecht ging nadrukkelijk op zoek naar een tweede doelpunt. Ook in de tweede helft wou Okaka een penalty, maar Van de Velde ging er niet op in. Tien minuten voor tijd kon Praet nog eens uithalen. Zijn schot werd gered door Keet. Vlak voor tijd was er opnieuw een discutabele fase. Rolland kreeg de bal tegen zijn arm in de zestien meter. Een derde penaltygeval, maar weer ging de bal niet op de stip.

Het bleef 1-1 en daar was vooral Kortrijk heel blij mee. Anderlecht laat de kans op de leidersplaats liggen.

4218 keer bekeken