Standard & Charleroi naar Geschillencommissie

Standard en Charleroi worden door de Geschillencommissie Betaald Voetbal van de KBVB opgeroepen voor de incidenten tijdens de Waalse derby afgelopen zondag. Beide clubs moeten zich op 10 november gaan verantwoorden. Zoals we eerder deze week al meldden riskeert Standard een match achter gesloten deuren te moeten spelen.

De wedstrijd tussen Charleroi en Standard werd afgelopen zondag ontsierd door enkele incidenten met de supporters van de Rouches. Die gooiden bommetjes en Bengaals vuur op het veld waardoor de wedstrijd even werd stilgelegd door scheidsrechter Luc Wouters bij een 2-1-tussenstand. Na de extra rustpauze kon Standard nog twee keer scoren en sleepte het zo drie belangrijke punten in de wacht.

Charleroi vindt dat Standard voordeel haalde uit het wangedrag van de Luikse supporters en diende een klacht in bij de KBVB. Na de wedstrijd lieten ook de fans van de Zebra’s zich van hun mindere kant zien door Standard-kapitein Jelle Van Damme te bekogelen toen die een interview aan het geven was.

Match achter gesloten deuren

Vooral voor Standard kan de oproeping door de Geschillencommissie grote gevolgen hebben. De club heeft nog een voorwaardelijke straf van een wedstrijd achter gesloten deuren achter zijn naam staan. Het kreeg die sanctie na de beruchte tifo bij aanvang van de match tegen Anderlecht waarop een onthoofde Steven Defour te zien was. Op dinsdag 10 november zal de Geschillencommissie bepalen of die straf effectief wordt. 

500 keer gelezen