Platini: "Ik ben meest geschikte kandidaat"

Hoewel hij momenteel negentig dagen geschorst aan de kant staat, vindt UEFA-voorzitter Michel Platini zichzelf nog altijd de beste kandidaat om Sepp Blatter op te volgen aan het hoofd van de FIFA. “Ik ben, in alle bescheidenheid, de meest geschikte persoon om de Wereldvoetbalbond te leiden”, zegt hij in een gesprek met verschillende internationale media.

Platini is samen met zes andere kandidaten in de running om op 26 februari verkozen te worden als nieuwe voorzitter van de FIFA. Campagne voeren kan hij momenteel nog niet door zijn schorsing. “Vandaag heb ik het gevoel dat ik als een ridder in de middeleeuwen ben en ik sta voor een kasteel. Ik wil naar binnen om het voetbal terug te brengen, maar in plaats daarvan krijg ik kokende olie over het hoofd.”

De Fransman kreeg enkele weken geleden zijn schorsing van de Ethische Commissie van de FIFA omdat hij in 2011 een verdachte betaling van zo’n twee miljoen Zwitserse frank ontving van Blatter. Platini herhaalt in het interview dat dat geen smeergeld was. “Het ging om geld dat de FIFA mij verschuldigd was voor mijn rol als speciaal adviseur van de voorzitter. Dus laat ons duidelijk zijn. Is het werk geleverd? Ja. Is een mondeling akkoord in Zwitserland legitiem? Ja. Had ik het recht het geld op te eisen, zelfs negen jaar na datum? Ja. Diende ik een kostennota in zoals vereist door de FIFA? Ja. Is het geld fiscaal aangegeven? Ja.”

Tot slot benadrukte Michel Platini dat hij “alle mogelijke sportieve en wettelijke middelen” zal uitputten om zichzelf te verdedigen. 

118 keer gelezen