Paars-Wit dan toch naar Eurostadion

Voetbalclub RSC Anderlecht gaat dan toch in het nieuwe stadion van Ghelamco op Parking C spelen. De raad van bestuur heeft haar definitief akkoord gegeven. Alle akkoorden tussen de stad Brussel, Ghelamco en RSC Anderlecht zijn woensdagavond op het Brussels stadhuis meteen ondertekend, zo meldt de krant De Tijd op zijn website en het nieuws is nu ook bevestigd door Anderlecht zelf.

Volgens De Tijd vond woensdag in de late namiddag een speciale raad van bestuur van Anderlecht plaats, nadat de vorige raad van bestuur zich vorige week principieel akkoord zou hebben verklaard om in het nieuwe stadion te spelen. Na die bijeenkomst zijn op het Brusselse stadhuis meteen de nodige teksten ondertekend. Volgens De Tijd is de huurprijs voor RSC Anderlecht gedaald tot 9.950.000 euro. Enkele dagen geleden circuleerde nog een bedrag van 10,3 miljoen euro.

Het stadion moet er komen om wedstrijden van het Europees kampioenschap in 2020 naar Brussel te halen. De stad koppelde wel een belangrijke voorwaarde aan zijn steun: een eersteklasser, Anderlecht dus, moest zijn thuiswedstrijden in het stadion afwerken.

988 keer bekeken