Charleroi spoelt Standard-kater door

Bekijk het verslag vanaf 22:56

Waasland-Beveren had vorige week drie belangrijke punten gepakt in Leuven en ging vandaag op zoek naar een 6 op 6. Dan moest het winnen van Charleroi, maar dat was nog nooit gelukt. De Zebra’s wilden de nederlaag in de derby tegen Standard doorspoelen.

Het waren de bezoekers uit Charleroi die de eerste helft voor hun rekening namen. Waasland-Beveren kon in eigen huis zelfs geen enkele bal tussen de palen noteren in die eerste 45 minuten. Charleroi was al na twee minuten gevaarlijk, maar Diandy was te verrast en schoot de bal over het doelkader. De grootste kans kwam nog uit de lucht vallen toen een vrije trap van Saglik bijna aan de berste paal binnen waaide. Doelman Goblet was attent en kon de bal nog net over duwen.

In het begin van de tweede helft zagen we een beter Waasland-Beveren. Het dook al meer op in de zestien van Charleroi, maar kreeg nog altijd met moeite een bal tussen de palen. Iets na het uur leek de match open te breken wanneer Diandy tot twee maal toe op knullige wijze de bal niet in doel kreeg. Het was de grootste kans uit de wedstrijd tot nog toe. Drie minuten later was er dan een eerste keer echte dreiging van de Waaslanders. Een loeihard afstandsschot van Vanzo zoefde maar net naast. De wedstrijd kwam nooit echt op gang en een gelijkspel leek in de maak. In de 86ste minuut was er dan toch de onvermijdelijke Jeremy Perbet die Charleroi verloste en de 0-1 hard tegen de netten schoot. Een verdiende overwinning voor Charleroi tegen een inspiratieloos Waasland-Beveren

339 keer bekeken