Diaby loodst Club met 2 goals voorbij OHL

Bekijk het verslag vanaf 1:32

Club Brugge heeft na een matige eerste en een goede tweede helft met 2-0 gewonnen van OH Leuven. Het pakt zo 18 op 18 in eigen huis. OH Leuven moet in het klassement nog steeds naar beneden kijken.

Het duurde ruim vijfentwintig minuten vooraleer Club Brugge uit de startblokken schoot. Tot dan toe was het vooral Leuven dat dreigde en dat via kopballen van Reynaud en een afgeweken schot van man-in-vorm Croizet. Op het halfuur vond Claudemir de vrijstaande Vossen, die moederziel alleen voor Riou kwam, maar onbesuisd naast schoot. Een minuutje later stak de Braziliaan de bal knap door tot bij de opgerukte Meunier die hem perfect afleverde bij Diaby. De Malinees tikte zijn zesde doelpunt van het seizoen binnen. Club Brugge ging snel op zoek naar een verdubbeling van de voorsprong, maar Diaby trof de vuisten van Riou en Gedoz kon zijn schot niet kadreren.

In de tweede helft was blauw-zwart de betere ploeg en creëerde het ook heel wat kansen, maar Riou stelde het Brugse genadeschot lang uit. Na vijf minuten spelen kapte Gedoz knap zijn man uit en trapte hij hard naar de korte hoek, maar Riou lag in de weg. Even later waagde De Bock zijn kans met een laag afstandsschot, maar opnieuw was de Leuvense doelman bij de pinken. Ook op de rebound van Diaby en een latere kopbal van De Bock had Riou een antwoord. Twintig minuten voor tijd was de Fransman dan toch geklopt. Diaby kwam op snelheid naar binnen en trapte de 2-0 in de korte hoek. OHL zette daar enkel afstandsschoten van Trossard en Reynaud tegenover, maar Bruzzese liet zich niet verschalken. Aan de overkant beleefde Vossen een ongelukkige avond. Zijn gemaakt doelpunt werd door Reynaud van de lijn gekeerd. Het bleef 2-0, waardoor Club Brugge een perfect parcours rijdt in eigen huis. Het pakt er 18 op 18 en wipt over KRC Genk naar de vijfde plaats. 

5512 keer bekeken