Definitief einde verhaal VDB bij RSCA

“Anthony Vanden Borre moet in januari weg bij Anderlecht.” Dat heeft algemeen manager Herman Van Holsbeeck gezegd in een interview met Sport/Voetbalmagazine. Trainer Besnik Hasi sluit zich daar volledig bij aan: “Het is onmogelijk voor hem om terug in de groep te komen.”

Anthony Vanden Borre haalde in een interview afgelopen zomer hard uit naar Anderlecht en zijn ploegmaats. “In deze zaak zijn er alleen verliezers”, zegt Herman Van Holsbeeck. “We moeten een oplossing zoeken zodat hij Anderlecht in januari verlaat.” De algemeen manager zei ook dat de club onderzocht heeft om hem eventueel op staande voet te ontslaan. “We hebben inlichtingen ingewonnen, maar om iemand op staande voet te ontslaan, zonder ontslagvergoeding, moeten de feiten zéér ernstig zijn. Niet alleen uitspraken. Voor een rechtbank zou dat niet houdbaar geweest zijn.”

Herman Van Holsbeeck vindt het zeer jammer hoe het verhaal van Vanden Borre bij Anderlecht is afgelopen. “Het is het verhaal van het grootste talent van zijn generatie – samen met Vincent Kompany – die bijna huilend is komen aankloppen omdat hij niks meer had, die hard gewerkt heeft om weer op niveau te geraken en naar het WK te gaan, om dan alles te verbrodden met één interview. In zijn goeie periode had hij een positieve invloed op de jongeren, in zijn mindere periode was dat het omgekeerde.”

Ook Hasi vindt terugkeer onmogelijk

Op zijn persbabbel naar aanloop van de competitiewedstrijd tegen KV Kortrijk reageerde trainer Besnik Hasi kort op de “zaak Vanden Borre”: “Het is een beslissing van de club en ik ga daarmee akkoord. Na alles wat er gebeurd is … Voor mij is dit een afgesloten hoofdstuk. Het is onmogelijk voor hem om zich opnieuw te integreren in de groep na alles wat hij heeft gezegd.”

Voor alle duidelijkheid: Anthony Vanden Borre noemde zijn ploegmaats geen homo’s, maar wel janetten. Hij deed dat afgelopen zomer in een kranteninterview. Na zijn uitspraken werd hij meteen naar de B-kern gestuurd en nu wil het bestuur hem dus definitief weg. 

1755 keer bekeken