Chelsea out, Hazard mist beslissende penalty

Chelsea zal zichzelf niet opvolgen op de erelijst van de Engelse League Cup. The Blues verloren in de vierde ronde van Stoke City na strafschoppen (5-4), Eden Hazard miste de beslissende penalty.

Voor Chelsea leek de uitschakeling al na negentig minuten dichtbij tot Remy in de slotminuten gelijk maakte. In de verlengingen kon de Engelse landskampioen niet scoren tegen tien Stoke-spelers en dus kwamen er strafschoppen. Daarin nam Eden Hazard zijn verantwoordelijkheid bij een 5-4-stand, maar doelman Jack Butland hield zijn inzet uit doel.

Trainer José Mourinho verweet onze landgenoot niets en nam het zelfs voor hem op: “Nooit zal ik een speler met de vinger wijzen omdat hij een penalty mist. Het makkelijkste is om geen penalty te nemen. Dus wanneer een speler een strafschop neemt en die mist, heeft hij mijn volle respect.”

Mourinho verdedigt zijn spelers

Chelsea is dramatisch aan het seizoen begonnen. The Blues pakten in de Premier League amper elf punten in tien wedstrijden, verloren al vijf keer en staan pas vijftiende in het klassement. Toch blijft Mourinho zijn spelers verdedigen na de uitschakeling in de League Cup. 

"We hebben goed gespeeld en hard gevochten. De 1-1 gelijkmaker was oververdiend. Ze hebben er alles aan gedaan om te winnen. De spelers staan nog altijd achter mij. Als jullie denken dat ze niet tot het uiterste gegaan zijn, is dat een belediging voor hen, niet voor mij. Ik vind zo'n insinuaties triest. Hazard, Oscar, Mikel, Terry... - ik kan iedereen noemen - hoeven niet met een gebrek aan vertrouwen naar huis te gaan. Waarom zouden ze? Ze hebben goed gespeeld."

"Natuurlijk ben ik ontgoocheld over het resultaat, maar ik blijf positief. Een paar maanden geleden won ik een paar matchen en werd ik kampioen. Toen zei men dat er belangrijkere dingen zijn dan resultaten. Nu ik verlies, hoor ik plots overal dat resultaten het allerbelangrijkste zijn..."

449 keer bekeken