Westerlo haalt punt in Moeskroen

Bekijk het matchverslag vanaf 31:10.

Het gelijkspel tussen Moeskroen en Westerlo is een feit. Een gretig ingevallen Aoulad wiste in extremis de owngoal van Schuermans uit.

 “Vandaag is het de belangrijkste wedstrijd tot nu toe”, zei Moeskroen-coach Cedomir Janevski voor de wedstrijd. Begrijpelijk want achteraan in het klassement staat alles kort bij mekaar. De druk kroop blijkbaar in de benen van beide ploegen. Het eerste kwartier viel er dan ook nauwelijks iets te beleven. In de 15de minuut was er de eerste goede kans voor de Waaslanders. De Ceulaer speelde Visnakovs aan in de diepte en de vervanger van Gounongbe werkte keurig af: 0-1. De thuisploeg kon voor het eerste dreigen via een vrije trap. Vanlangendonck kon de bal keren. Plots had Aksentijevic een werelddoelpunt in gedachten. Hij schoot van heel erg ver en met geluk valt de gelijkmaker in doel. De bal week af via het been van doelpuntenmaker Visnakovs.

In de tweede helft kwam de meeste druk uit van de thuisploeg dat nadrukkelijk op zoek ging naar de drie punten. Westerlo kwam moeilijk aan kansen. Moeskroen kon opnieuw scoren via een speler van Westerlo. Een scherpe voorzet van Maciel werd door Schuermans knullig in eigen doel gewerkt: 2-1. Maciel probeerde het leer na een knappe actie in de verste hoek te plaatsen maar de jonge Portugees trof de paal. Dicht tegen het einde mocht Benji Deceulaer plots alleen op Vagner af. Hij omspeelde de doelman goed maar Mezague kon nog onderscheppen. In de laatste minuten krijgt Westerlo nog een hoekschop. De gretig ingevallen Aoulad klom het hoogst en kopt strak voorbij Vagner. Westerlo blijft zo op de laatste plaats, al heeft het wel evenveel punten als Lokeren en Standard. De Luikenaars komen woensdag wel nog in actie. 

436 keer bekeken