Gent dient Leekens eerste nederlaag toe

Bekijk het matchverslag vanaf 0:50.

Bij zijn derde derde passage als trainer van Lokeren is Georges Leekens er niet in geslaagd om met een overwinning te beginnen. Gent won de Oost-Vlaamse derby met 1-2 en komt momenteel samen met Oostende terug aan de leiding.

De nieuwe coach had Lokeren goed georganiseerd neergezet en Gent geraakte moeilijk door het blok. Het was een hele tijd wachten tot een eerste grote kans en zonder er eentje te creëren kwam Gent toch op voorsprong. Benito Raman draaide op de rand van de zestien goed weg van zijn man en knalde de bal heerlijk in de verste hoek over Davino Verhulst. Raman vierde zijn doelpunt met een denkbeeldige snookerstoot. Diezelfde Raman kreeg even later nog een geweldige kans, maar zijn schot ging naast en hij werd terecht afgevlagd voor buitenspel. Lokeren probeerde het ook via de flanken, maar de kopkansen zorgden voor weinig dreiging.

In de tweede helft zagen we hetzelfde spelbeeld en kreeg Gent meer uitgespeelde kansen. Saief miste zijn kopbal en het schot van Neto ging een metertje naast. Die twee spelers zorgden even later samen voor de 0-2. Neto kwam goed ingelopen op de assist van Saief en kopt de bal hard voorbij Davino Verhulst. Het eerste doelpunt van het seizoen voor de middenvelder. De match leek gespeeld, maar in de 65ste minuut prikte Lokeren onverwacht tegen. Na mak verdedigen van Mitrovic schoof Miric de bal tussen de benen van Sels in het doel. Lokeren geloofde er plots weer in en Gent was duidelijk even aangedaan. Eerst kon Starzynski recht op Sels af, maar hij schoot recht op de keeper. Daarna was er nog een scherpe vrije trap die door Ninaj voorlangs werd gekopt. Het ritme verdween hierna wat uit de wedstrijd en Gent sleurde zich enigszins naar de kleine 1-2 overwinning.

2719 keer bekeken