Oostende klopt Genk in spektakelmatch

Bekijk het matchverslag vanaf 13:30.

KV Oostende heeft KRC Genk met een 3-2 nederlaag terug naar Limburg gestuurd. De troepen van Peter Maes maakten een 2-0 achterstand nog wel goed, maar topschutter Cyriac zorgde voor een 3-2 zege.

De Limburgers schoten het best uit de startblokken. De Camargo zette al in de openingsminuut Kebano alleen voor Ovono, maar de Gabonese doelman had een uitstekende reflex in huis op diens schot. Veel kansen had de wedstrijd in de eerste twintig minuten niet te bieden. Oostende kon enkel dreigen via afstandsschoten van Capon en Canesin. Op het halfuur namen de kustboys wel de leiding. Lukaku snelde op de linkerflank voorbij Walsh, Vandendriessche liet slim lopen naar Canesin, die de bal doorheen een Genkse zee van benen binnentrapte: 1-0. Even later scoorde Oostende een tweede doelpunt via hetzelfde scenario. Lukaku legde breed, Canesin trapte de bal via de paal binnen.

Bij de rust bracht Maes de jonge Ünal tussen de lijnen ten koste van Bailey. De Turk scoorde al na één speelminuut. Hij kopte een hoekschop van Buffel in het midden van het doel: 2-1. Enkele minuutjes later gaf Oostende de voorsprong helemaal weg. Ovono grabbelde op een kopbal van De Camargo, Ünal was attent en legde terug tot bij Buffel die de gelijkmaker in doel trapte. Genk domineerde in het openingskwartier van de tweede helft, maar mocht nadien tevreden zijn dat Smet twee duidelijke penaltyfouten op Musona en Canesin niet floot. Bij die tweede fase ging Vanderhaeghe zelfs volledig uit zijn dak, waarop Smet de coach naar de tribune verwees. Tien minuten voor tijd troefde Canesin makkelijk Ndidi af. De Argentijn legde terug tot bij invaller Cyriac, die zijn achtste doelpunt van het seizoen voorbij Köteles trapte. In de slotfase kreeg De Camargo nog de ultieme kans op de gelijkmaker, maar Ovono sloeg de bal schitterend van onder de lat vandaan. Oostende klimt dankzij de zege opnieuw naar de leidersplaats, Genk blijft achter met 0 op 6.

5338 keer bekeken