Red Flames winnen ook vlot in Bosnië

Na hun 6-0-overwinning tegen Bosnië eind september in Leuven, hebben onze Red Flames nu ook hun tweede EK-kwalificatiewedstrijd in Bosnië gewonnen: het werd 0-5. Bij de rust stonden de Belgen 0-1 voor dankzij Julie Biesmans (25’), in de tweede helft maakten Biesmans (’65), Tessa Wullaert (’73, ’83) en de ingevallen Audrey Demoustier (92’) nog vier doelpunten.

"We hadden de controle over de wedstrijd tegen het lage Bosnische blok. Na de 0-2 kregen we meer ruimte en speelden we onze kansen goed uit", reageerde bondscoach Ives Serneels. "De focus ligt nu al op de topwedstrijd tegen Servië." Die wedstrijd vindt 30 november plaats op Den Dreef in Leuven.

Dankzij die zes op zes delen de Belgen de eerste plaats in groep 7 met Servië, dat dinsdag met 3-0 won van Estland. Engeland is met drie punten derde, maar heeft nog maar één wedstrijd gespeeld. De acht groepswinnaars en de beste zes tweedes mogen rechtstreeks naar het EK 2017 in Nederland. De overige nummers twee strijden in een dubbel barrageduel voor het laatste EK-ticket. 

Stand groep 7:

  1. België: 2m - 6p
  2. Servië: 2m - 6p
  3. Engeland: 1m - 3p
  4. Bosnië-Herzegovina: 3m - 3p
  5. Estland: 4m - 0p
157 keer gelezen