Geschillencommissie spreekt De Smet vrij

De Geschillencommissie van de KBVB spreekt Stijn de Smet vrij voor zijn overtreding op Damien Marcq na het herbekijken van de televisiebeelden. Vorige week maandag had de Reviewcommissie op basis van diezelfde beelden nochtans gevraagd om de speler van KV Kortrijk te vervolgen. 

In de 2-0-overwinning tegen Charleroi op speeldag elf beging De Smet een zware overtreding op Marcq. De aanvoerder van de Kerels excuseerde zich meteen en kreeg een gele kaart. Later lag hij aan de basis van de winst met twee assists. Omdat de Reviewcommissie de gele kaart een te lichte bestraffing vond, vroeg het om De Smet alsnog te vervolgen, maar daarin krijgt de het geen bijval van de Geschillencommissie.

“Uit de voorgelegde televisiebeelden blijkt dat De Smet effectief een fout beging bij het uitvoeren van een tackle op zijn tegenspeler in het midden van het speelveld. Deze fout waarbij de fysieke integriteit in het gedrang kwam, werd terecht gesanctioneerd met een gele kaart”, klinkt het. “De Geschillencommissie Betaald Voetbal is van oordeel dat de scheidsrechter geen manifest verkeerde beoordeling maakte. Een sanctie dringt zich niet op.”

116 keer gelezen