Coach van 28 krijgt kans bij Hoffenheim

Momenteel zet de Nederlander Huub Stevens er nog de lijnen uit, maar vanaf volgend seizoen is de 28-jarige Julian Nagelsmann hoofdcoach bij TSG Hoffenheim. Daarmee wordt hij de jongste coach ooit in de Bundesliga.

Hoffenheim stelde Stevens vanmiddag aan als opvolger van Markus Gisdol, die wegens een slechte seizoensstart op de keien werd gezet. De 61-jarige Stevens moet de club behoeden voor de degradatie, zoals hij eerder al bij Hertha BSC, Hamburg en Stuttgart deed. Lang zal Stevens niet aan het roer zijn in de Rhein-Neckar-Arena, want vanaf juni 2016 treedt Nagelsmann aan. Nagelsmann werd pas geboren in 1987 en moet zelfs de vereiste trainerslicentie nog halen. Hij heeft momenteel nog de U19 onder zijn hoede, maar was in het verleden wel al even assistent-coach.

Hoffenheim trekt dus niet alleen in de spelerskern de kaart van de jeugd. Ook op de bank zal een jong talent plaatsnemen. “Ondanks de huidige situatie waarin we op dit moment verkeren, moeten we aan de toekomst denken. De keuze voor Nagelsmann toont aan dat we onze filosofie voor de keuze voor jongeren blijven voortzetten”, verklaart directeur Peter Görlich op de website van de Duitse club.

198 keer gelezen