HVH laat invallers meespelen met beloften

Hein Vanhaezebrouck was afgelopen weekend na de wedstrijd tegen KV Oostende niet te spreken over de prestaties van zijn invallers. Daarom liet hij zeven van hen meespelen in de beloftenmatch tegen Waasland-Beveren. Gent won die met 3-0.

Drie van die spelers waren Brecht Dejaegere, Moses Simon en Nicklas Pedersen. Zij speelden gisteren mee in de beloftenmatch tegen Waasland-Beveren en zorgden voor de doelpunten: Pedersen maakte de 0-1, Moses Simon de 0-2 en 0-3. 

Dat de drie met de beloften moesten meespelen was een bewuste keuze van Hein Vanhaezebrouck. “Op die manier kunnen ze matchritme opdoen”, zei de trainer op zijn persbabbel. “Het is ook de bedoeling dat die jongens wat meer wedstrijden spelen, zodat hun vorm de hoogte ingaat. Kijk, het enige waar die jongens momenteel mee bezig moeten zijn, is in vorm geraken. De testen tonen namelijk dat er enkele spelers nog niet hun optimale niveau bereikt hebben.”

Dejaegere, Simon en Pedersen zitten (voorlopig) niet in de selectie voor de wedstrijd van vanavond tegen Lokeren, maar dat kan nog veranderen. Bij de geselecteerde spelers zijn nog enkele twijfelgevallen: Asare heeft nog last van een kniewonden, Matton heeft een blessure aan de voetzool en ook de zieke Johansson is onzeker. 

179 keer gelezen