Pro League geeft enkel Okaka doelpunt

Na het herbekijken van de televisiebeelden heeft de Pro League beslist dat enkel Stefano Okaka een doelpunt achter zijn naam mag zetten na de 3-1-winst van Anderlecht tegen Club Brugge. De drie andere doelpunten worden als owngoal geclassificeerd.

De Italiaanse spits tikte na twaalf minuten een voorzet van Obradovic binnen via Club-verdediger Duarte. “De beelden van deze actie geven geen uitsluitsel of de bal al dan niet gekadreerd is nadat Okaka de bal raakte. In dit geval krijgt de aanvaller het voordeel van de twijfel”, oordeelt de Pro League, die zich baseert op het UEFA-reglement. Stefano Okaka heeft nu zeven competitiedoelpunten achter zijn naam staan en is nu de nieuwe Gouden Stier in de Jupiler Pro League. 

De 2-0 vlak na rust komt op naam van Laurens De Bock en niet op die van Imoh Ezekiel. Ezekiel kopte de bal op aangeven van Dennis Praet en via de schouder van De Bock in doel. Hierover bestaat geen twijfel volgens de Pro League en dus is het een owngoal van de verdediger van Club Brugge.

In de tweede helft vielen nog twee doelpunten. De 3-0 is er eentje van Sébastien Bruzzese. Het schot van Dennis Praet ging tegen de lat, maar via de hak van Bruzzese verdween het leer alsnog in doel. De eerredder voor Club Brugge wordt ingedeeld als een owngoal van Silvio Proto. De trap van Diaby ging via paal en de rug van de Anderlecht-doelman binnen. Het UEFA-reglement schrijft voor dat een treffer die via het doelkader en een defensieve speler in doel gaat, op naam komt van de defensieve speler die de bal als laatste raakte. 

861 keer gelezen