STVV wint dankzij twee goals van Boli

Voor het eerst in vier matchen heeft STVV nog eens kunnen winnen. Het boog in eigen huis tegen Kortrijk een 0-1 achterstand in minder dan vijf minuten om en won uiteindelijk met 2-1. De Kanaries doorbreken zo een negatieve spiraal en kunnen met vertrouwen toeleven naar de wedstrijd tegen Zulte Waregem.

De Truienaars namen het initiatief in het openingskwartier, maar slaagden er niet in om grote kansen te creëren. Na vijf minuten stuurde Angban erg knap Boli diep, maar diens afstandsschot werd makkelijk klem gepakt door Keet. De eerstvolgende kans liet meer dan 20 minuten op zich wachten. Nirisarike zette aan de tweede paal zijn voet tegen een hoekschop van Edmilson, maar Keet had een uitstekende reflex in huis. Vlak voor de rust kregen de Kanaries een koude douche. Papazoglou zette een een-tweetje op met Kis en trapte het leer staalhard in het dak van het doel: 0-1. Marusic bood Kagé enkele minuten later zelfs de 0-2 op een dienblad aan, maar de Kortrijkzaan trapte van dichtbij onbegrijpelijk over.

STVV boog de achterstand al in het openingskwartier van de tweede helft om. Boli scoorde twee keer in minder dan vijf minuten. Eerst troefde hij de Kortrijkdefensie af en kopte hij een voorzet van Edmilson naar de verste hoek: 1-1. Drie minuten later rondde hij een ingestudeerde hoekschop mooi af: 2-1. Het antwoord van Kortrijk liet niet lang op zich wachten. De Kerels wierpen de bal voor doel, Papazoglou kopte aan de tweede paal recht op Dutoit. De Fransman zou de Truienaars meer dan eens overeind houden. Zo redde hij ook een snoeihard schot van van Papazoglou en vijf minuten voor tijd maakte hij ook een vrije trap van De Smet onschadelijk. STVV sleepte zich naar het eindsignaal, maar bleef uiteindelijk overeind. Het wint zo voor het eerst in vier matchen en wipt over Kortrijk in de stand. 

 

 

1438 keer bekeken