Standard wint nog eens na oponthoud

Bekijk het matchverslag vanaf 23:25.

Standard heeft nog eens kunnen winnen. Op het veld van Sporting Charleroi werd de wedstrijd wel stil gelegd nadat Standard-supporters enkele bommetjes op het veld gooiden. Tien minuten voor tijd stond Charleroi toen nog 2-1 voor. Na de herneming ging Standard er nog over na doelpunten van Van Damme en Emond. Standard kan zo voor het eerst winnen onder Yannick Ferrera, het staat nu voorlaatste met 1 punt meer dan hekkensluiter Westerlo.

Het was een open wedstrijdbegin met kleine kansjes voor beide ploegen. In de Waalse derby was het weliswaar vanaf de aftrap duidelijk dat er stevig gevoetbald zou worden. Het was dan ook niet met mooi voetbal dat Standard zijn kansen probeerde te forceren. De Rouches waren vooral gevaarlijk op stilstaande fases. Arslanagic opende de score toen hij een corner simpel voorbij doelman Penneteau kon binnentikken. Charleroi liet de kopjes niet hangen, maar het kreeg wel hulp van Standard. Jelle Van Damme gaf ongewild een assist aan Perbet toen hij een bal op zich kreeg en die in de voeten van de Franse spits belandde. Die twijfelde natuurlijk niet en hij schoot de 1-1 voorbij de jonge debuterende doelman Hubert.  

Het doelpunt had Charleroi terug vertrouwen gegeven en na de rust zette de Zebra's door. Na een vrije trap kon Baby ongehinderd aan de tweede paal de 2-1 binnen koppen. Zwak verdedigd van Standard, ze zagen hun voorsprong zo in rook opgaan. Dan was het moment van de Standard-supporters aangekomen. Toen ze voor de tweede keer doelman Penneteau bekogelden met een bommetje besliste scheidsrechter Luc Wouters om de wedstrijd  in de 79ste minuut een tijdje stil te leggen. Het betekende de ommekeer voor Standard. In drie dolle minuten scoorde eerst Jelle Van Damme met een prachtig afstandsschot de gelijkmaker. Daarna was het de beurt aan Emond die een weggebokste bal van Penneteau simpel in doel kon tikken en de Rouches zo de zege bezorgde. Eentje die broodnodig was voor coach Ferrera en zijn jongens.

3544 keer bekeken