Anderlecht wint met 3-1 van Club

Bekijk de samenvatting vanaf 1:45.

Anderlecht heeft Club Brugge een nieuwe dreun toegediend. De Brusselaars stuurden de vice-kampioen met een 3-1 nederlaag terug naar Brugge. Paars-wit wipt zo over KV Oostende en AA Gent naar de leidersplaats.

De Brusselaars speelden een sterk openingskwartier, wat resulteerde in een eerste dosis kansen. Een schot van Okaka en een kopbal van Kara werden nog gestopt door Bruzzese, maar op de derde poging was de Brugse doelman toch geklopt. Obradovic zetten een knap een-tweetje op met Praet, die Meunier met een hakje door de benen speelde en de bal zo terug tot bij de Serviër bracht. Diens voorzet werd aan de eerste paal door man-in-vorm Okaka in doel gewerkt. Club herstelde het evenwicht na het openingsdoelpunt, maar scoren lukte niet voor de rust. Proto had uitstekende reflexen in huis op een hard getrapte vrijschop van De Bock en een strak afstandsschot van Vazquez.

De tweede helft startte voor Club Brugge net als de eerste met een tegengoal. Praet troefde Meunier af en wierp de bal voor doel, waar Ezekiel de bal via de schouder van De Bock in doel kopte: 2-0. Anderlecht bleef de druk opvoeren en zag de 3-0 van Okaka op de lat uiteenspatten. Uitstel van executie, want nog geen minuut later slikte blauw-zwart toch een derde tegengoal. Praet kapte Meunier opnieuw doodeenvoudig uit en trapte de bal hard en enig mooi via de deklat in doel: 3-0 na een uur voetballen. De moed zonk Club Brugge in de schoenen. Het creëerde nauwelijks nog grote kansen, maar lukte twintig minuten voor tijd toch de aansluitingstreffer. Diaby nam een vrije trap van Vazquez ineens op de slof, de bal ging via de paal en Proto in doel: 3-1. Anderlecht nam nadien nauwelijks nog risico's en hield het slot goed op de grendel. Club Brugge kon in de slotfase enkel nog dreigen met een vrijstaande Vossen, maar de invaller kon zijn kopbal niet kadreren. Club Brugge verliest met 3-1 en lijdt zo zijn vijfde nederlaag van het seizoen. Het telt nu zes punten achterstand op kersvers leider Anderlecht.

9168 keer bekeken