Bob Peeters vliegt buiten ondanks zege

Bob Peeters is niet langer de trainer van Lokeren. Ondanks een meer dan broodnodige zegen tegen Westerlo, werd hij gisterenavond de laan uitgestuurd. Volgens voorzitter Roger Lambrecht werd de beslissing al genomen na de nederlaag tegen OH Leuven, vorige week. Georges Leekens pakt over.

In de gebalde vuisten van Bob Peeters na het laatste fluitsignaal gisterenavond zat alles: vreugde, ontlading, maar vooral ook heel veel opluchting. Een eerste zege sinds 13 september en weg van die laatste plaats. “Dit was een resultaat dat we nodig hadden”, zei Peeters in Stadion. Even wat ademruimte, bedoelde hij. “Er was druk van buitenaf, maar de groep heeft altijd aangegeven door te willen gaan met deze staf”. Mijn stoel is even wat minder wankel, dacht hij.

Maar dat is buiten voorzitter Roger Lambrecht gerekend. Hij ziet het al even niet meer zitten met Peeters en ontslaat hem. Volgens Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad via de telefoon, terwijl Peeters net op de spelersbus gestapt is. Na hem eerst te feliciteren met de overwinning.

Reynders buitenspel

Zo doet Lambrecht wat iedereen vorige week, of zelfs de week ervoor al verwachtte. Na het vertrek van Peter Maes kreeg Peeters de motor bij Lokeren maar niet gestart. Zeven nederlagen, waarvan vier op een rij en vorige week het absolute dieptepunt: laatste in de stand. De supporters hadden er de buik van vol en kwamen in opstand. Maar Peeters mocht aanblijven, want sportief directeur Willy Reynders bleef in hem geloven.

Dat Peeters nu toch ontslagen is, wijst erop dat Reynders buitenspel is gezet door voorzitter Lambrecht. Die laatste rondt het openlijk geflirt met Georges Leekens van de voorbije weken nu eindelijk af door hem als vervanger binnen te halen.

 

5927 keer bekeken