Oostende pakt punt in de slotfase

Bekijk het matchverslag vanaf 0:05.

AA Gent en KV Oostende hebben in een leuke topper 2-2 gelijk gespeeld. Sébastien Siani scoorde voor Oostende de gelijkmaker in minuut 90. Door het gelijkspel blijven beide ploegen steken op 24 punten. Anderlecht kan, als het wint van Club Brugge, de leiding overnemen. 

AA Gent – KV Oostende was het duel tussen het nummer 2 en nummer 1 in de Jupiler Pro League. Dat beide ploegen voorin stonden was niet meteen op het veld te zien. In de eerste helft vielen er maar weinig kansen te noteren. 0-0 was dan ook een logische ruststand.

Na de pauze viel er meer te beleven in de Ghelamco Arena. Gent kwam na 55 minuten op voorsprong na een goal van Danijel Milicevic. Die nam een voorzet van Saief in één tijd op de slof en versloeg Ovono. Oostende reageerde wel meteen. Cyriac vond een vrijstaande Vandendriessche en die kon de bal in twee tijden voorbij Sels trappen. Gent ging daarna wel op zoek naar een tweede doelpunt en een kwartier voor tijd kwam dat er ook. Matton was sneller op de bal dan twee Oostende-verdedigers en schoof de bal voorbij Ovono in doel.

Gent leek op weg naar de drie punten, maar in minuut 90 bracht Sébastien Siani de kustploeg voor de tweede keer langszij. De kapitein van Oostende nam een afvallende bal in één tijd op de slof en de bal ging heerlijk binnen: 2-2. Gent had wel nog een enorme kans op de 3-2 , maar Ovono ranselde nog een kopbal van Brecht Dejaegere uit z’n doel. Zo bleef het bij 2-2.

 

4411 keer bekeken