Lokeren wint en wipt over Westerlo

Bekijk het matchverslag vanaf 10:20.

Bob Peeters heeft met Lokeren een levensbelangrijke zege geboekt in het Kuipje. De Waaslanders wonnen er van Westerlo met 2-1 en dat met erg goed voetbal in de eerste helft.

“De nul is heilig vandaag”, zei Lokeren-coach Bob Peeters vooraf. “We moeten proberen om dat ene doelpuntje te maken.” De wensen van de coach werden vrijwel meteen ingewilligd, want de eerste kans van de Waaslanders ging er meteen in. Odoi kreeg wel erg veel ruimte op de linkerflank. De Lokerse linksback rukte op en zag zijn schot op de paal belanden. Achterin kreeg Westerlo het leer onvoldoende weggewerkt. Odoi heroverde de bal, Ngolok frommelde de 0-1 in doel. Na een halfuur stak Westerlo zijn neus eens aan het venster: De Ceulaer stuurde Gounongbe sluw weg, maar die faalde oog in oog met Verhulst. Het goede voetbal dat Lokeren in de eerste helft op de mat legde leverde ook een tweede doelpunt op. Miric knikte een vrijschop van Patosi knap in de verste hoek binnen: 0-2. De Waaslanders kregen zelfs de kans om de voorsprong verder uit te diepen, maar zowel Persoons als Miric troffen in dezelfde fase de paal.

Van Veldhoven koos in de tweede helft resoluut voor de aanval, maar een uitstekende Verhulst hield Lokeren meermaals recht. Zo zweefde hij een kopbal van Ruyssen spectaculair uit zijn doel en ook op snoeiharde pogingen van Aoulad en De Ceulaer had de doelman een antwoord. Acht minuten voor tijd liet Odoi zich makkelijk aftroeven door De Ceulaer. Hij trok de Westelse spits neer in de zestien, Gounongbe zette de elfmeter feilloos om. Westerlo kreeg nog vijf minuutjes om een punt uit de brand te slepen, maar echt grote kansen bleven uit. Lokeren hield de voorsprong vast en wipt zo over Westerlo in de stand.

1273 keer bekeken