Zulte Waregem wint doelpuntenfestival

Bekijk het matchverslag vanaf 0:20.

Zulte Waregem heeft nog eens de drie punten gepakt. Na een waar doelpuntenfestival haalde de ploeg van Francky Dury het met 3-4 op het veld van KV Mechelen. Mame Thiam scoorde 20 minuten voor tijd het beslissende vierde doelpunt voor Essevee.

Zulte Waregem miste enkele pionnen en de wedstrijd kon ook niet slechter beginnen voor de West-Vlamingen. Na 5 minuten bracht De Petter Malinwa met een frommelgoal op voorsprong. Wat later wuifde scheidsrechter Johan Verbist de Mechelse vraag voor een strafschop resoluut af. Verdier had nochtans een gegronde claim na een tik van Essikal. Uit het niets werd het zelf 1-1, Mame Thiam schakelde De Witte uit en verschalkte Gillet in de korte hoek. Mechelen bleef niet bij de pakken zitten en Hanni maakte de 1-2 na een knappe rush van Verdier. Zulte Waregem vocht opnieuw terug: nog voor de rust maakte Marvin Baudry er na een afvallende bal 2-2 van.

De tweede helft begon zoals de eerste geëindigd was: met een goal van Zulte Waregem. De bal viel perfect voor de voet van Steve De Ridder en die trapte de 2-3 binnen. Beide ploegen waren aan mekaar gewaagd en Malinwa kwam dan ook verdiend langszij. Sofiane Hanni knalde op vrije trap de 3-3 binnen. Daarna ontaarde het spel wat met verschillende opstootjes, scheidsrechter Verbist moest enkele brandjes blussen. Het laatste woord was voor Mame Thiam, de vervanger van Mbaye Leye nam knap aan, schakelde meteen 2 verdedigers uit en schoof de bal langs Gillet: 3-4. Stephen Buyl kreeg nog een unieke kans op 3-5, maar voor open doel trapte hij op de paal.

Zulte Waregem kan zo opgelucht ademhalen. Na twee opeenvolgende nederlagen pakt het nog eens drie punten. Mechelen blijft met een zuur gevoel achter. 

3347 keer bekeken