Moeskroen haalt zwaar uit in Genk

Genk heeft de kans om voor even leider te worden in de eerste klasse laten liggen tegen Moeskroen. In de opener van het weekend wonnen de Henegouwse bezoekers met 0-4 van de Limburgers. Genk leed zo in eigen huis voor het eerst puntenverlies.

In de eerste helft werd het meteen duidelijk dat Moeskroen niet gekomen was om te verdedigen. Het zette Genk goed vast en dreigde zelf een eerste keer via Maciel. Doelman Köteles besloot de bezoekers dan maar een handje te helpen. Hij liet een ongevaarlijk schot onbegrijpelijk los en Tozé Marreco was er als de kippen bij om de 0-1 binnen te schieten. Genk moest nu komen, maar kwam er voetballend niet uit. Enkel Bailey en Buyens konden dreigen, maar hun schoten waren te zwak. Het was Moeskroen dat zijn voorsprong in de 36ste minuut verdubbelde. Badri kopt een voorzet overhoeks binnen. Köteles stond aan de grond genageld.

Moeskroen liet ook in de tweede helft meteen zien dat het de betere ploeg was, na 20 seconden moest Köteles zich al strekken op een afgeweken bal van Marquet. Genk probeerde wel, maar de grote kansen bleven uit. Tot overmaat van ramp kreeg rechtsachter Castagne in de 69ste minuut zijn tweede gele kaart en moest het met tien man verder. Moeskroen profiteerde niet meteen van de man meer situatie. Genk kreeg zelfs nog enkele goede kansen op de aansluitingstreffer, maar Vagner Da Silva hield zijn netten schoon. In de extra tijd telde Moeskroen Genk nog helemaal uit, de invallers Vaccaro en Mohamed scoorden de 0-3 en 0-4. Een verdiende overwinning voor Moeskroen.

Moeskroen boekte zo pas zijn derde overwinning van het seizoen en staat momenteel elfde. Voor Genk kwam er een einde aan de ongeslagen reeks in eigen huis en laat het de kans liggen om op gelijke hoogte te komen met leider Oostende. 

3837 keer bekeken