Anderlecht zint op revanche tegen Club

Anderlecht ontvangt zondagmiddag Club Brugge op de twaalfde speeldag van de Jupiler Pro League. Anderlecht-trainer Besnik Hasi blikte op zijn wekelijkse persconferentie vooruit naar die wedstrijd. De verloren bekerfinale en heenmatch in play-off 1 van vorig seizoen zijn duidelijk nog niet verteerd.

“In de play-offs waren wij daar de betere ploeg en we laten ze op een lullige manier terugkomen. In de beker komen zij fantastisch terug. Zij hadden nog een reis en een Europese match die week. In extra tijd verwacht je dat wij er nog over gaan, maar dan krijg je zo’n goal tegen. Dat deed extra pijn.”

Club Brugge sukkelt al sinds het begin van het seizoen met geblesseerde spelers, maar Besnik Hasi vindt niet dat Anderlecht een fysiek voordeel heeft. “Ik heb de wedstrijd van Brugge gisteren gezien en er zaten er veel op de bank of waren zelfs niet mee. Bij ons speelden ze allemaal. Plus, wij hebben een wedstrijd van Champions League-niveau gespeeld, wat ook nodig was tegen Tottenham. We hebben veel gegeven in die wedstrijd.” Hasi hoopt verder op een mooie wedstrijd, maar “alles zal ervan afhangen hoe hard de wedstrijd van donderdag nog in de benen van mijn spelers zit”.