"Zelfs Jan zei dat we verdiend wonnen"

Anderlecht heeft donderdagavond in eigen huis een schitterende prestatie neergezet door met 2-1 te winnen van Tottenham in de Europa League. De spelers van paars-wit reageerden dan ook heel tevreden na de wedstrijd.

“We hebben het in de tweede helft helemaal anders aangepakt. We hebben druk naar voren gezet, wat toch ons beste spel is en creëerden meer kansen dan Tottenham. Ik denk wel dat we verdiend winnen. Zelfs Jan zei dat en die gaat dat niet snel zeggen”, aldus Olivier Deschacht. De maker van de gelijkmaker, Guillaume Gillet, vindt dat Anderlecht zijn lot nu in eigen handen heeft om zich te kwalificeren voor de volgende ronde. “In Londen en Monaco zal het moeilijk worden, maar we hebben vanavond getoond dat we de kwaliteiten hebben.”

Bij de Tottenham-Belgen was de ontgoocheling van hun gezicht af te lezen. De Spurs wilden op Anderlecht een grote stap richting de tweede ronde van de Europa League zetten, maar dat lukte niet. “Na die 1-1 is Anderlecht sterker geworden. Ze kregen het vertrouwen dat er iets te rapen viel en hebben laten zien dat ze goed kunnen voetballen”, reageerde Jan Vertonghen. Volgens Toby Alderweireld vergat zijn team de kansen af te maken. “Als we ons eigen niveau halen zijn we ook beter als hen, dat hebben we in het begin laten zien. Daarna werden we slordig, maakten we onze kansen niet af. Dat zijn momenten die je Europees moet afmaken.”