Club vergeet kansen af te maken in Polen

Club Brugge heeft 1-1 gelijk gespeeld op het veld van Legia Warschau. Het pakt zo zijn eerste punt in de Europa League dit seizoen, maar het zal zichzelf wel voor het hoofd slaan. Blauw-zwart kreeg in de eerste helft heel wat kansen, maar vergat die af te maken. In de tweede helft waren de rollen omgedraaid en was Legia de betere ploeg. 

Na de eerste twee groepswedstrijden in de Europa League hadden zowel Club Brugge als Legia Warschau nog geen punten. Na de winst tegen KV Oostende afgelopen weekend wou Club die winnende trend ook verder zetten in Europa. Blauw-zwart nam de wedstrijd meteen in handen en kreeg enkele kansen via Denswil en Izquierdo. Dé kans op het openingsdoelpunt was voor Jelle Vossen. Hans Vanaken bracht de bal voor, maar Vossen vergat die binnen te tikken.

Club Brugge bleef baas in de eerste helft, maar vergat zijn kansen af te maken. Het was wachten tot enkele minuten voor rust eer de bezoekers op voorsprong kwamen. Na de vijfde hoekschop voor Club loste doelman Kuciak de bal na een schotje van Mechele, De fauw was bij de les en tikte de bal binnen. In de slotminuut van de eerste helft had Izquierdo de 0-2 nog aan de voet, maar hij faalde in de afwerking.

De 0-2 kwam er niet, de 1-1 wel. In minuut 52 werd Trickovski slecht afgedekt door Bolingoli en de ex-speler van Club Brugge schotelde Kucharczyk de 1-1 voor. Club Brugge kon opnieuw van nul beginnen en reageerde meteen. Een afgeweken bal van Izquierdo werd door doelman Kuciak nog net uit doel gehouden. Het Legia Warschau uit de tweede helft viel met niets te vergelijken met dat uit de eerste helft. De Polen speelden veel aanvallender en creëerden enkele goede kansen. Bruzzese hield Club recht.

Twintig minuten voor tijd kon Izquierdo dan toch scoren, maar zijn doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel. Legia Warschau bleef de betere ploeg in de tweede helft, maar kon niet meer scoren. Beide teams pakken zo hun eerste punt in de Europa League, maar veel schieten ze daar niet mee op. 

Stand groep D: 

  1. Napoli 9p
  2. Midtjylland 6p
  3. Legia Warschau 1p
  4. Club Brugge 1p
498 keer gelezen