Sterk Anderlecht wint van Tottenham

Anderlecht heeft in eigen huis met 2-1 gewonnen van de Engelse eersteklasser Tottenham. Stefano Okaka maakte een kwartier voor tijd het winnende doelpunt, met dank aan gouden invaller Frank Acheampong. Paars-wit heeft nu vier punten in groep J, springt naar een gedeelde tweede plaats en doet Europees nog altijd mee. 

Al na vier minuten keek Anderlecht tegen een 0-1-achterstand aan. Kara trapte de bal ongelukkig tegen Dendoncker waardoor de bal voor de voeten van Christian Eriksen kwam. Die nam dat geschenk met veel plezier aan en trapte het openingsdoelpunt binnen. Paars-wit leek na die goal sterretjes te zien. Bij Tottenham vergat Lamela Anderlecht het genadeschot te geven. De Argentijn kreeg veel ruimte, maar besloot op Proto.

Enkele minuten later bracht Guillaume Gillet Anderlecht uit het niets op gelijke hoogte. Bij een hoekschop werd Gillet uit het oog verloren en hij knalde de bal hard binnen. Paars-wit zat terug in de wedstrijd en we kregen een aangename eerste helft met kansen voor beide teams.

Na de rust zakte het tempo. De beste kans was aanvankelijk voor de ingevallen Harry Kane, maar zijn afwerking kon beter. Zo’n twintig minuten voor tijd bracht Besnik Hasi Acheampong in het veld, een gouden wissel, want de snelle beentje van de Ghanees zorgden vijf minuten later mee voor de 2-1. Obradovic opende knap op Acheampong die de bal tot bij Okaka kreeg en die trapte de bal voorbij Lloris. De Italiaan verloor er zijn schoen bij, maar dat kon de feestvreugde in het Astridpark niet bederven. 

Stand groep J:

  1. Monaco 5p
  2. Tottenham 4p
  3. Anderlecht 4p
  4. Qarabag 3p
1630 keer gelezen