"PSG is enorm geëvolueerd"

Paris Saint-Germain – Real Madrid. Twee van de beste teams in Europa nemen het vanavond tegen mekaar op in de groepsfase van de Champions League en met die twee clubs staan ook twee clubiconen tegenover elkaar.

Zlatan Ibrahimovic en Cristiano Ronaldo zijn beide topschutter aller tijden voor hun club. Ronaldo maakte zelfs het meeste aantal doelpunten in de Champions League (82 stuks!) en dus zal het een moeilijke opdracht worden voor PSG om hem af te stoppen. “Hij heeft een fenomenale techniek. Hij schakelt iemand uit op zo’n gemakkelijke manier. Hij maakt doelpunten en wil doelpunten maken. Er valt weinig aan toe te voegen. Als je zijn statistieken leest, begrijp je het wel”, zegt Laurent Blanc. Maar de trainer van PSG voegt er ook aan toe dat Real Madrid meer is dan alleen maar Cristiano Ronaldo.

Volgens Blanc maakt zijn team ook zeker een kans om te winnen. “Vorig jaar hebben we ook kunnen winnen van Europese topclubs. Ik denk bijvoorbeeld aan FC Barcelona. We zijn er dus toe in staat en ik hoop dat we het ook doen.”

Bij Real Madrid zijn ze op hun hoede. “PSG is een club die de laatste jaren enorm geëvolueerd is. Vandaag behoren ze tot de beste clubs in Europa”, zegt de Fransman Rafaël Varane. “Ze hebben de kwaliteiten en goede spelers met ervaring op dit niveau. Zij willen zich ook tonen in Europa. Het is een belangrijk doel voor hun. Ik ben ervan overtuigd dat het een goede wedstrijd wordt.”

U kan de topwedstrijd tussen Paris Saint-Germain en Real Madrid vanavond live volgen op 2BE, vanaf 20u20!