Gent verliest opnieuw met 2-1

AA Gent heeft ook z’n tweede uitwedstrijd in de Champions League met 2-1 verloren. Tegen Valencia stond het lang gelijk, maar 20 minuten voor tijd verschalkte Stefan Mitrovic z’n eigen doelman. Gent probeerde de bakens nog te verzetten, maar ondanks een goeie match blijft de ploeg van Hein Vanhaezebrouck met nul punten achter.

Gent begon sterk aan de partij in een kolkend Mestalla. Al waren de echte kansen wel voor de Spanjaarden. Na een kwartier gebeurde waar Hein Vanhaezebrouck aanvankelijk voor vreesde: een snelle achterstand. Een goeie voorzet vanop rechts werd door Sofiane Feghouli knap binnen getikt. De Algerijnse international vloerde Sels met een hakje achter het steunbeen. Daarna was het één en al Valencia wat de klok sloeg. Sels moest enkele keren gepast tussen komen om de 2-0 te voorkomen.

Maar 5 minuten voor de rust kwam dan plots het moment waar de 2000 meegereisde Gent-supporters op hoopten. Thomas Foket werd op rechts vrijgespeeld door Renato Neto en die knalde de bal heerlijk in de winkelhaak. De vreugde bij de Buffalo’s was meer dan terecht, want het ging met 1-1 rusten.

Na de pauze kwam Valencia het gretigst uit de kleedkamer. De Spanjaarden konden zich thuis geen puntenverlies veroorloven en gingen nadrukkelijk op zoek naar een tweede doelpunt. Paco Alcacer kwam er al snel dichtbij, maar hij besloot van dichtbij over doel. Gent speelde opnieuw wel meer dan goed mee, maar moest toch een tweede doelpunt incasseren. Een voorzetschot van Gaya werd door Stefan Mitrovic in eigen doel gedevieerd, een ongelukkig moment voor de Servische verdediger en heel Gent.

Thomas Matton kreeg vlak daarna wel nog een unieke kans op de 2-2, maar hij stootte op Valencia-doelman Doménech. Zo blijft Gent achter met 1 op 9 na drie wedstrijden. Valencia neemt door deze overwinning een serieuze optie op kwalificatie voor de achtste finales.

 

1678 keer bekeken