Intern onderzoek na voetbalgeweld

De politie van Oostende onderzoekt of hun eigen agenten niet te veel geweld hebben gebruikt gisteren na de voetbalwedstrijd tussen Club Brugge en KV Oostende. Net buiten het stadion kwam het tot een confrontatie tussen een tiental KVO-supporters en enkele agenten in burger, zogenaamde 'spotters'. Daarbij raakte minstens een supporter gewond.

Volgens de supporters sloegen de spotters met een matrak op supporters die niks verkeerds hadden gedaan. De agenten zeggen dat ze door de supporters werden belaagd toen ze hun identiteit wilden controleren, nadat er eerder in het stadion al problemen waren geweest. 

De dienst 'intern toezicht' van de Oostendse politie zal het voorval nu onderzoeken. "Dat is standaardprocedure als er klachten of opmerkingen zijn over ons optreden”, zegt Philip Caestecker, korpschef van de politie van Oostende. "We zullen getuigen verhoren en we zullen ook bewakingsbeelden bekijken. Het onderzoek kan enkele dagen tot enkele weken duren. De dienst onderzoekt elk jaar zo’n 100 van onze optredens. In 85 tot 90 procent van de gevallen blijkt achteraf dat de agenten correct hebben gehandeld."

 

Bekijk meer video's van Stadion op nieuws.vtm.be

535 keer gelezen