De Witte: "Met Hein weet je nooit"

De staf en spelers van AA Gent vertrokken vanochtend naar Valencia. Daar spelen de Buffalo's morgenavond hun derde wedstrijd in de Champions League. Ivan De Witte, de voorzitter van AA Gent, blikte vanochtend op de luchthaven van Oostende vooruit op de topmatch die de landskampioen morgen te wachten.

"Mijn verwachtingen zijn een beetje dubbel. Ik verwacht dat we ginds een geweldige ervaring zullen opdoen. Na Real Madrid en Barcelona is Valencia qua kwaliteit toch de derde ploeg in Spanje. Anderzijds ben ik me er sportief van bewust dat het een zeer moeilijke wedstrijd zal worden.” De Witte koestert wel een sprankeltje hoop: “Als de logica gevolgd wordt, zal het heel moeilijk worden om daar een resultaat te halen. Je weet natuurlijk nooit, je kent Hein natuurlijk ook. Hij is strategisch en tactisch zeer goed. Als onze ploeg ook nog eens heel veel vechtlust toont, dan kunnen we daar misschien toch een resultaat halen. Het hoogst haalbare lijkt me dan toch een gelijkspel.”

Op de vraag over hoeveel punten AA Gent voor hem nog moet halen in de Champions League blijft De Witte realistisch: “Als we ons al kwalificeren voor de Europa League, dus derde worden, zal ik zeer tevreden zijn.”