Kortrijk wint en rukt op in de stand

Bekijk het wedstrijdverslag vanaf 00:25

In de slotwedstrijd van speeldag 11 heeft KV Kortrijk Charleroi verslagen met 2-0. Doelpunten van Papazoglou en Kis brengen de Kerels naar de zevende plaats in de stand.

Kortrijk eiste in de openingsfase de bal op en dwong Charleroi tot enkel verdedigen. Al na 7 minuten ontsnapten de Zebra’s aan het openingsdoelpunt. Penneteau kon een schot van Kis onvoldoende klemmen, Kagé frommelde het leer nadien van dichtbij onbegrijpelijk naast. Op het halfuur kreeg Kortrijk dan toch was het verdiende. De Smet schilderde de bal perfect op het hoofd van Papazoglou, die de bal met een krachtige kopslag in doel werkte: 1-0.

In de tweede helft kreeg Baby een gigantische kans op de gelijkmaker, maar de vleugelspeler van Charleroi tikte een voorzet van Ndongala voor een open doel onbegrijpelijk over. Een kwartier voor tijd bezegelde Kis het lot van de Karolo’s. De 21-jarige Kroaat trapte een teruglegger van De Smet knap binnen: 2-0. Dankzij deze overwinning wipt Kortrijk over Charleroi in de stand. Het is nu één puntje verwijderd van play-off 1.

1317 keer bekeken