Anderlecht legt Zulte over de knie

Bekijk het wedstrijdverslag vanaf 21:33

Anderlecht heeft de moeilijke verplaatsing naar Zulte Waregem overtuigend met 0-4 gewonnen. Nadat Mbaye Leye net voor rust twee keer geel kreeg en met rood van het veld moest, was de wedstrijd eigenlijk gespeeld.

De interlandbreak had Anderlecht duidelijk goed gedaan. Het was dan ook de 33-voudige landskampioen die het best aan de wedstrijd begon en via Okaka als eerste kon dreigen. Diezelfde Okaka opende na een kwartier de score toen een moeilijke bal in de verste hoek voorbij Bossut kopte. Zulte Waregem dreigen enkel wanneer Onur Kaya de bal kreeg, maar zijn ploegmaats konden zijn assists niet omzetten in doelpunten. Net voor de rust kreeg Anderlecht een penalty toen Ezekiel in de zestien onderuit werd getackeld. In de naloop van de penaltyfase kreeg Mbaye Leye bovendien twee keer geel wegens klagen bij zowel scheidsrechter Vertenten als strafschopnemer Defour. De bank van Anderlecht hield zijn adem in, maar Defour schoot de penalty hard door het midden tegen de netten.

Met tien man kwam Zulte Waregem er in de tweede helft niet meer aan te pas. Anderlecht controleerde de wedstrijd en kon de score nog verder uitdiepen. Eerst scoor Okaka zijn tweede van de avond toen hij na een mooie aanval over links de 0-3 maar in doel had te duwen. Vier minuten voor tijd zette Leander Dendoncker de 0-4 eindstand op het bord nadat hij balverlies achteraan bij Zulte Waregem keurig afwerkte met een stifter over doelman Bossut. 

6387 keer bekeken