Club recht de rug tegen Oostende

Bekijk het wedstrijdverslag vanaf 02:55

Club Brugge heeft Oostende zijn tweede nederlaag van het seizoen toegediend. De vicekampioen won de topper in Jan Breydel met het kleinste verschil. Een strafschopdoelpunt van Gedoz volstond voor de overwinning.

Blauw-zwart dicteerde de wet in de eerste helft. Na tien minuten kreeg Oostende een eerste waarschuwing: Izquierdo zette laag en scherp voor, Duarte kwam centimeters te kort om de bal in doel te deviëren. Oostende kon in de openingsfase enkel dreigen via een kopbal van ex-Bruggeling Rozehnal, maar Bruzzese duwde in hoekschop. Nadien trok blauw-zwart het laken definitief naar zich toe. Het legde goed voetbal op de mat, maar het Zuid-Amerikaanse trio Gedoz, Izquierdo en Pereira kon dat niet meteen in doelpunten omzetten. Ovono pareerde tot dan toe alles, maar moest zich na 33 toch gewonnen geven. Lukaku trok Gedoz neer in de zestien, Gumienny wees zonder aarzelen naar de stip. Gedoz zette zich zelf achter de bal. Ovono stopte diens eerste poging, maar de Braziliaan trapte de rebound alsnog binnen. Oostende beëindigde de eerste helft met z’n tienen. Capon tackelde Izquierdo langs achteren en kreeg meteen rood. Een strenge beslissing.

Vanderhaeghe wierp in de tweede helft Akpala in de strijd. De Nigeriaan was meteen gevaarlijk: hij devieerde een schot van Canesin, maar Bruzzese hield Club overeind. De Bruggelingen moesten na een uur ook met z’n tienen voort. Izquierdo liet zich in een duel met Jali vallen en kreeg zijn tweede geel, voor een schwalbe. Club Brugge maakte het zichzelf onnodig moeilijk en liet elke tweede bal aan Oostende. De Kustboys dreigden wel enkel vanop afstand, maar Bruzzese liet zich niet vangen op schoten van Vandendriessche en Jali. Bij het eindsignaal ging er een golf van opluchting door het stadion. Club Brugge won met 1-0 en vindt zo weer aansluiting bij de top. Het nadert op vier punten van Oostende en AA Gent.

Scoreverloop: 

33' Gedoz 1-0

4303 keer bekeken