KVM wint met 3-0 van STVV in eigen huis

Bekijk een verslag van de wedstrijd vanaf 00:34

KV Mechelen heeft in eigen huis gewonnen van Sint-Truiden met 3-0. Kosanovic, vanop de stip, Matthys en Hanni waren de doelpuntenmakers voor Malinois.

Sint-Truiden begon gretig aan de partij met enkele halve kansjes, maar echt gevaarlijk was dat niet. De eerste keer dat KV Mechelen zijn neus aan het venster stak, was het meteen raak. Verdier ging op snelheid de hele flank af en werd in de zestien neergelegd door Erichot. Van de Velde twijfelde niet en floot terecht een penalty. Een koud kunstje voor de Serviër Milos Kosanovic, die zijn vierde van het seizoen maakte.

Sint-Truiden was er niet van aangedaan en bleef op zoek gaan naar een doelpunt. En het kreeg ook kansen. Edmilson met de voorzet tot bij Schoofs, maar die kwam enkele centimeters te kort om te koppen. Vijf minuten voor de rust was er even een opstootje. Boli zwaaide met z’n arm en raakte Vanlerberghe. Van de Velde hield het bij een gele kaart, het had ook rood kunnen zijn. Enkele minuten later weer ophef. Edmilson ging alleen op Gillet af, maar ging na een contact met Vanlerberghe onderuit. Geen penalty volgens Van de Velde en daar waren ze bij STVV niet over te spreken.

De tweede helft begon flitsend met een eerste kans na elf seconden. Veselinovic kopte door tot bij Verdier, zijn schot ging voorlangs. Tien minuten later was het wel raak. Matthys scoorde bij zijn eerste basisplaats. Een opsteker na een lange blessure. Sint-Truiden kwam nog dicht bij een aansluitingstreffer, maar het schot van Schoofs ging tegen de lat. Tien minuten voor tijd besliste Hanni de wedstrijd. Na een knappe dribbel maakte hij er 3-0 van.

Mechelen klimt naar de elfde plaats met twaalf punten. Sint-Truiden is nu zevende met 14 punten. 

2155 keer bekeken