OHL duwt Peeters richting uitgang

Bekijk de samenvatting van de match vanaf 14:25

Lokeren blijft ook na de interlandbreak op de sukkel. In eigen huis verloor het met 1-2 van OH Leuven het belangrijke duel in de strijd tegen degradatie. Het verhaal van Bob Peeters lijkt hierdoor stilaan op zijn einde te lopen. 

Na twee minuten kon Bob Peeters alle hoop op een goed begin al in de vuilbak gooien. Het was OHL dat na een strakke vrije trap op voorsprong kwam toen Croizet goed in kwam gelopen en de 0-1 hard voorbij Davino Verhulst kopte. Lokeren liet de kopjes niet hangen en probeerde het spel in handen te nemen. Remacle probeerde nog te dreigen met een verre vrije trap, maar zijn poging was te zwak. Het was de nieuwe spits van Lokeren en oude bekende, Jaja Coelho, die halfweg de eerste helft de grootste kans van de wedstrijd kreeg. Doelman Riou had een geweldige redding in huis op zijn laag schot, met een beenveeg hield hij zijn netten schoon. Ook Lokeren-kapitein Killian Overmeire probeerde het nog met een harde schuiver, maar Riou ging alweer goed plat.

Lokeren moest komen na de rust en Leuven gaf gewillig het balbezit aan de thuisploeg. Wat al een heel seizoen moeilijk gaat, blijkt na de interlandbreak niet zomaar opgelost. Lokeren creerde amper doelkansen. Coelho probeerde het tevergeefs met een omhaalpoging. Abdurahimi ging één keer goed door de defensie van OHL, maar bij hem was de hoek te scherp en lag Riou weeral goed in de weg. De Leuvenaars bleven op de counter loeren en Remacle had een goed schot in huis waarop Verhulst zijn kunnen moest tonen. In de 73ste minuut leek Croizet alle hoop weg te nemen bij Lokeren toen hij zijn tweede van de avond voorbij Verhulst duwde. Tien minuten voor tijd leefde Lokeren weliswaar terug op wanneer de ingevallen Patosi met een afgeweken bal dan toch Riou kon kloppen. De aansluitingstreffer was een feit en de thuisploeg verhoogde opnieuw de druk, maar Leuven plooide niet en hield de kleine voorsprong vast tot het einde.

Een broodnodige overwinning voor OH Leuven waardoor het wat meer ademruimte krijgt onderin de stand. Bovendien was het voor Leuven pas de eerste uitoverwinnning in eerste klasse sinds 3 mei 2013.

2966 keer bekeken