Genk wint nu ook op verplaatsing

Bekijk het wedstrijdverslag vanaf 24:30

Racing Genk heeft voor het eerst dit seizoen gewonnen op verplaatsing. De Limburgers wonnen met 0-1 op het veld van Waasland-Beveren dankzij een penalty van Buyens. Genk wordt voorlopig derde in het klassement en komt tot op drie punten van leiders KV Oostende en AA Gent.

Op deze koude herfstavond kregen de supporters maar weinig spektakel voorgeschoteld. Over de eerste helft kunnen we kort zijn: weinig tot geen kansen voor beide ploegen, enkel een poging van Buffel werd door doelman Goblet uit doel gehouden.

In het begin van de tweede helft kregen we eenzelfde spelbeeld, al oefende Waasland-Beveren toch wat druk uit. Tot grote kansen leidde dat echter niet en de bezoekers kwamen iets beter in de wedstrijd. Een schot van Neeskens Kebano zorgde voor wat gevaar, maar Goblet hield Waasland-Beveren opnieuw recht. Diezelfde Kebano moest even later geblesseerd van het veld.

Beide ploegen leken zich neer te leggen bij een scoreloos gelijkspel, maar Demir beging handspel in de zestien en Racing Genk kreeg nog een strafschop. Yoni Buyens zette die perfect om en zo gaat Genk toch nog met de drie punten terug naar Limburg. 

Scoreverloop:

82’ 0-1 Buyens (KRC Genk, penalty)

1324 keer bekeken