Standard laatste na verlies tegen Westerlo

Bekijk het wedstrijdverslag vanaf 01:45

Westerlo heeft voor het eerst gewonnen op Standard en het is meteen een belangrijke overwinning. De Kemphanen wonnen het degradatieduel met 1-2 en springen zo over de Rouches in het klassement. Standard staat voor het eerst sinds speeldag 8 in het seizoen 2002-2003 op de laatste plaats.

Weinigen hadden verwacht dat Standard na tien speeldagen onderaan het klassement zou bengelen. De Rouches pakten in de laatste zes competitiewedstrijden 1 op 18, Westerlo – de laatste in de stand – deed het iets beter met 3 op 18. Yannick Ferrera ging dan ook met de grove borstel door zijn selectie: Knockaert, Van Damme en Emond startten op de bank, Santini en Brüls zaten zelfs niet in de selectie.

De wissels van Ferrera brachten weinig beterschap. Na negen minuten keken de Rouches zelfs al tegen een 0-1-achterstand aan. Gounongbe trapte de bal eerst nog op Thuram, maar in de rebound kon De Ceulaer binnentikken.

Diezelfde De Ceulaer stak het mes vlak voor rust nog wat dieper in de Luikse wonde. Hij werd opnieuw uit het oog verloren door de verdediging van Standard en maakte er 0-2 van.

Na de rust gingen de Rouches nadrukkelijk op zoek na de gelijkmaker, Westerlo werd teruggedrongen op de eigen helft. Na een kwartier in de tweede helft was het raak: Benjamin Tetteh maakte via de binnenkant van de paal de aansluitingstreffer. Een dikke tien minuten voor tijd werd een tweede doelpunt van hem terecht afgekeurd voor buitenspel. Standard bleef hoog druk zetten, maar scoren lukte niet meer. Westerlo wint zo voor het eerst op Sclessin en Standard staat na 1 op 21 laatste in het klassement. 

 

Scoreverloop:

9’ 0-1 (De Ceulaer, Westerlo)

44’ 0-2 (De Ceulaer, Westerlo)

64’ 1-2 (Tetteh, Standard)

2533 keer bekeken