Gent wint met dank aan ex-Buffalo

AA Gent heeft met 1-2 gewonnen op het veld van Moeskroen. De Buffalo’s kenden geen al te beste eerste helft en stonden bij de rust 1-0 achter. Na de pauze zetten ze de scheve situatie nog recht met dank aan Oussalah, die dit seizoen door Gent verhuurd wordt aan Moeskroen.

Moeskroen kende een slechte competitiestart maar behaalde de voorbije vier wedstrijden acht op twaalf. De Henegouwers wonnen thuis onder andere van Club Brugge en speelden gelijk tegen competitieleider KV Oostende. Landskampioen AA Gent, dat in de competitie nog niet verloor dit seizoen, kon dus maar beter op zijn hoede zijn.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Benito Raman, maar hij trapte op doelman Vagner. Even later werd Dussenne uit het oog verloren bij een hoekschop en de kapitein van Moeskroen trapte de 1-0 binnen. Na het openingsdoelpunt beperkten de Henegouwers zich tot het verdedigen van hun voorsprong, Gent tikte de bal rond en het bleef vooral opletten voor Noë Dussenne. De man van de 1-0 kreeg zelf enkele kansen om de voorsprong nog uit te diepen, maar Matz Sels hield zijn ploeg recht. Naar het einde van de eerste helft kwamen de Buffalo’s beter in de wedstrijd, met kansen voor Milicevic en Raman, maar scoren lukte niet. Zo bleef het 1-0 bij de rust, terwijl het makkelijk 3-3 had kunnen zijn.

In de tweede helft kozen de mannen van Cedomir Janevski voor de verdediging. AA Gent kreeg de bal, maar kwam aanvankelijk niet tot echte kansen. Een owngoal van ex-Buffalo Oussalah veranderde de wedstrijd twintig minuten voor het einde. Diezelfde Oussalah haalde in de 78e minuut Depoitre neer in de zestien en Sven Kums bezorgde zijn club de overwinning.

AA Gent komt zo voorlopig naast KV Oostende te staan aan de leiding van het klassement. De kustploeg neemt het zondag wel nog op tegen Club Brugge.

Scoreverloop:

7’ 1-0 Dussenne (Moeskroen)

69’ 1-1 Oussalah (Moeskroen, owngoal)

78’ 1-2 Kums (KAA Gent, penalty)

4312 keer bekeken