"Nooit gezegd dat KVO artificiële club is"

Zondag is er de West-Vlaamse derby tussen Club Brugge en KV Oostende. Algemeen manager van Club Brugge Vincent Mannaert kreeg in Sport/Voetbalmagazine de vraag of hij het model van KVO duurzaam vindt. “Alles hangt ervan af hoeveel ‘vitaminen’ Marc Coucke nog investeert. Op dat vlak is het een artificieel verhaal, gelinkt aan een figuur die veel kleur brengt in het Belgische voetbal”, reageerde hij. Enkele uitspraken die heel wat reacties uitlokten en daarom verduidelijkt Mannaert ze voor onze camera. 

“Ik heb nooit gezegd dat KV Oostende een artificiële club is. Ik heb inderdaad gezegd dat ze in ruime mate afhankelijk zijn van Marc Coucke, maar dat het ook een goeie zaak is dat mensen zoals hem investeren in voetbal. Ik wil bij deze nog eens onderlijnen dat wie het hele artikel ziet wel zal merken dat er een heel andere nuance ligt in het artikel dan dat wat ervan gemaakt wordt.”

Woensdagavond reageerde Staatssecretaris en Oostende-supporter Bart Tommelein kritisch op de uitspraken van Mannaert via Twitter: “Met alle sympathie voor Club Brugge en de supporters. Maar is dit nu echt het niveau van een CEO? Spijtig.”

KV Oostende-coach Yves Vanderhaeghe vindt het jammer dat alles altijd om geld draait. “We hebben inderdaad een sterke man en we zijn hem ook dankbaar daarvoor. Als we louter budgettair gaan kijken heeft Club Brugge nog altijd een budget dat drie keer zo groot is als dat van Oostende. Moet er over geld gesproken worden? Het moet nog altijd tussen de lijnen gespeeld worden.”