VDH: "Jammer dat alles om geld draait"

Zondag is er de West-Vlaamse derby tussen Club Brugge en KV Oostende. Algemeen manager van Club Brugge Vincent Mannaert kreeg in Sport/Voetbalmagazine de vraag of hij het model van KVO duurzaam vindt. “Alles hangt ervan af hoeveel ‘vitaminen’ Marc Coucke nog investeert. Op dat vlak is het een artificieel verhaal, gelinkt aan een figuur die veel kleur brengt in het Belgische voetbal”, reageerde hij.

De uitspraken van Mannaert lokten heel wat reacties uit. Onder andere van Staatssecretaris en Oostende-supporter Bart Tommelein. Die reageerde kritisch op Twitter: “Met alle sympathie voor Club Brugge en de supporters. Maar is dit nu echt het niveau van een CEO? Spijtig.”

KV Oostende-coach Yves Vanderhaeghe vindt het jammer dat alles altijd om geld draait. “We hebben inderdaad een sterke man en we zijn hem ook dankbaar daarvoor. Als we louter budgettair gaan kijken heeft Club Brugge nog altijd een budget dat drie keer zo groot is als dat van Oostende. Moet er over geld gesproken worden? Het moet nog altijd tussen de lijnen gespeeld worden.”