Club - KVO blikvanger speeldag 11

Na een interlandbreak en een EK-ticket voor onze Rode Duivels op zak is het opnieuw tijd voor competitievoetbal. Dit weekend staat de elfde speeldag in de Jupiler Pro League op het programma met als blikvanger Club Brugge – KV Oostende.

Vrijdag 16/10

Landskampioen AA Gent opent de speeldag vrijdag op het veld van Moeskroen. De Buffalo’s staan momenteel tweede in het klassement, drie punten achter KV Oostende en verloren dit seizoen nog niet in de competitie. Op Le Cannonier wil Gent die reeks verderzetten en vertrouwen opdoen voor de Champions League-wedstrijd van dinsdag in en tegen Valencia. Moeskroen van zijn kant wil zich niet laten kennen tegen de kampioen. De Henegouwers kenden een moeilijke start, maar behaalden de afgelopen vier wedstrijden acht op twaalf.

  • Moeskroen – KAA Gent, 20u30

Zaterdag 17/10

Zaterdag is het uitkijken naar de “degradatietopper” tussen Standard en Westerlo. Het verschil tussen de nummers 15 en 16 van het klassement is amper één puntje. Een overwinning zou voor beide ploegen dus goed van pas komen. Standard en Westerlo nemen het om 18u tegen elkaar op in Sclessin, later op de avond ontvangt Lokeren OH Leuven (20u), Racing Genk gaat op bezoek bij Waasland-Beveren (20u) en er is het duel tussen KV Mechelen en STVV (20u30).

  • Standard – Westerlo, 18u
  • Lokeren – OH Leuven, 20u
  • Waasland-Beveren – KRC Genk, 20u
  • KV Mechelen – STVV, 20u30

Zondag 18/10

Club Brugge – KV Oostende is de topaffiche van de elfde speeldag, of zoals Marc Coucke het zegt: De Zeeslag om Vlaanderen. Club Brugge kan tegen de competitieleider het broodnodige vertrouwen opdoen na de teleurstellende prestaties in Europa en tegen AA Gent op speeldag 10. KV Oostende van zijn kant staat fier helemaal bovenaan het klassement en zal die koppositie niet zomaar te grabbel willen gooien.

Om 18u is er het duel tussen de nummers vijf en drie, Zulte Waregem en Anderlecht. Paars-wit kon de afgelopen vier competitiewedstrijden slechts drie keer scoren en liep tegen STVV en KV Mechelen een nieuw penaltycomplex op (Anderlecht miste respectievelijk één en drie strafschoppen). KV Kortrijk en Sporting Charleroi sluiten om 20u de elfde speeldag af in het Guldensporenstadion.

  • Club Brugge – KV Oostende, 14u30
  • Zulte Waregem – Anderlecht, 18u
  • KV Kortrijk – Sporting Charleroi, 20u
216 keer gelezen