Nederland is er niet bij op het EK

Het zat eraan te komen, maar nu is het ook zeker. Nederland is er volgend jaar niet bij op het EK in Frankrijk. Oranje verloor in eigen huis met 2-3 van Tsjechië. Nederland moest winnen én hopen op een nederlaag van Turkije om alsnog barragematchen af te dwingen. Maar bij die eerste opdracht liep het dus al mis.

De kansen voor Nederland om alsnog het EK te halen waren vooraf bijzonder klein, en na de eerste helft leek de opdracht helemaal onmogelijk. Bij de rust keek Oranje tegen een 0-2 achterstand aan. Vlak voor de pauze had Tsjechië wel rood gepakt, maar zelfs met een man minder werd het 0-3. Van Persie verschalkte z’n eigen doelman. Nederland kwam wel nog terug tot 2-3 na doelpunten van Huntelaar & Van Persie. Maar het bleek onvoldoende: Tsjechië bezorgde onze Noorderburen een heel pijnlijke avond.

Het EK wordt volgend jaar voor het eerst met 24 landen gespeeld, maar daar zal Nederland dus niet bij zijn. Oranje was er de voorbije 7 EK’s telkens bij, maar nu kunnen ze zich voor het eerst sinds 1984 niet kwalificeren. Na de 3e plaats op het WK 2014 in Brazilië is de uitschakeling in de kwalificatiecampagne nu een enorme ontgoocheling voor onze Noorderburen.

796 keer gelezen