Rode Duivels pakken 1e plaats na 3-1 zege

Historisch moment in de Belgische voetbalgeschiedenis: de Rode Duivels staan op de eerste plaats op de FIFA-ranking. Daarvoor hebben ze Israël opzij gezet met 3-1. De Duivels maakten in de tweede helft het verschil dankzij doelpunten van Mertens, De Bruyne en Hazard. De Israëli’s konden in de slotfase nog de eer redden, maar dat kon de sfeer niet bederven.

Bondscoach Marc Wilmots koos voor Radja Nainggolan op het middenveld, Axel Witsel moest voor het eerst sinds lang genoegen nemen met een plaats op de bank. De Duivels begonnen gretig aan de wedstrijd. De Israëli’s plooiden massaal terug en via De Bruyne en Nainggolan was België snel twee keer gevaarlijk. België had al het balbezit, maar toch kwamen ze goed weg toen Zahavi een vrije trap op de paal krulde. De Rode Duivels schakelden daarna een versnelling hoger en kreeg enkele grote kansen. Lukaku kopte nipt naast en wat later miste Dries Mertens onbegrijpelijk voor een open doel: 0-0 bij de rust.

De tweede helft begon zoals de eerste geëindigd was: met een enorme misser van de Belgen. Romelu Lukaku omspeelde de Israëlische doelman, maar moest te ver uitwijken en trapte in het zijnet. Het werd een frustrerende avond voor Lukaku die vervangen werd door Divock Origi. Na 65 minuten kon Dries Mertens de ban toch breken. De Bruyne vond een vrijstaande Mertens, die vanuit een scherpe hoek laag inschoot: 1-0. Een kwartier voor tijd was de zege helemaal beklonken: Kevin De Bruyne trapte een vrije trap op exact dezelfde als tegen Andorra binnen: 2-0. Eden Hazard pikte 5 minuten voor tijd ook nog z’n goaltje mee. Hazard kreeg veel te veel ruimte van de Israëli’s en kon er makkelijk 3-0 van maken. De eerredder van Hemed in minuut 88 was niet meer dan een voetnoot.

Zo trakteerden de Rode Duivels de talrijk opgekomen supporters op een leuk feestje, dat na de wedstrijd werd verder gezet met een DJ-set van Like Mike & Dimitri Vegas. Voor de volledigheid: België wint ook z’n kwalificatiegroep met 23 punten, dat zijn er twee meer dan Wales.

 

5800 keer gelezen