Meunier: "als het kan, ben ik weg"

Opvallende uitspraak van Thomas Meunier in Het Nieuwsblad. “Als ik morgen zou kunnen vertrekken (bij Club Brugge), dan ben ik weg” zegt de rechtsachter die momenteel in Andorra is met de nationale ploeg. De kans is ook groot dat Meunier aan de aftrap komt tegen de dwergstaat. 

Door de vele blessures achterin – Kompany, Vermaelen, Denayer zijn out & Nicolas Lombaers is pas opnieuw fit – is de kans groot dat Thomas Meunier start tegen Andorra. Voor de rechtsachter van Club Brugge zou het de 2e basisplaats zijn bij de Rode Duivels. “België heeft één van de beste defensies van Europa, maar nu hoop ik wel één van de volgende wedstrijden te spelen” zegt Meunier.

Meunier had het ook over de malaise bij Club Brugge en zijn verlangen om hogerop te gaan. “Het is niet mijn bedoeling om heel mijn loopbaan in België te blijven spelen. In grote competities maak je sneller vooruitgang. Om vast deel uit te maken van de Duivels zou het goed zijn dat ik daar naartoe kan.” Meunier steekt zijn ambitie niet onder stoelen of banken. “In de Belgische competitie wordt je een beetje geblokkeerd. Als ik morgen zou kunnen vertrekken, dan ben ik weg” zegt Meunier. “Maar de clubs die in de winter op zoek gaan naar spelers, zitten meestal in moeilijkheden.” 

 

400 keer gelezen